Storing bij een traplift

In principe krijgt een traplift weinig te maken met mankementen. Trapliften kunnen vaak jarenlang mee gaan en het gaat hier in de meeste gevallen om een erg duurzaam product. Toch is het mogelijk dat uw traplift een storing heeft. De traplift kan bijvoorbeeld niet meer omhoog of omlaag. Ook is het mogelijk dat de traplift niet meer op de juiste plek vertrekt of stopt.

Storingen zijn vaak afhankelijk van het type product en moeten worden opgelost door een expert. Zelf naar een oplossing gaan zoeken is daarom ook zeker niet een aanrader. Wat er gedaan moet worden bij een storing en hoe deze het beste kan worden voorkomen leest u hieronder.

Wat te doen bij een storing van een traplift

Als de traplift een storing geeft en niet meer naar behoren functioneert is het van belang om niet zelf met de storing aan de slag te gaan. Sommige storingen zijn inderdaad eenvoudig op te lossen, maar aangezien u zelf waarschijnlijk geen expert bent is het lastig om te weten om welke storing het precies gaat. Laat dit daarom altijd een expert over.

Als het goed is heeft u de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van onderhoud. De meeste bedrijven bieden bij de verkoop van de traplift meteen een onderhoudscontract aan. Voor mankementen, gebreken, maar ook storing is dit onderhoud bedoelt. Neem bij een storing daarom meteen contact op met het bedrijf waar u het onderhoudscontract heeft afgesloten. Professionals kunnen de storing waarschijnlijk eenvoudig, en op de juiste manier oplossen.

Het voorkomen van een storing

Niet alles is te voorkomen, ook een storing niet. Toch kan u zelf de kans op een storing verkleinen. Net hadden we het al even over het onderhoudscontract. Niet iedereen die een traplift laat installeren in zijn/haar huis maakt gebruik van een onderhoudscontract en dit brengt vervelende gevolgen met zich mee. Een storing is één van deze gevolgen.

Zorg ervoor dat u een goed onderhoudscontract afsluit bij een gespecialiseerd bedrijf, ook als er nog geen storingen hebben plaatsgevonden. Dankzij goed onderhoud wordt de kans op mankementen en een storing aanzienlijk verkleind.

U kunt zelf ook nog een kleine bijdrage leveren aan de veiligheid en levensduur van de traplift. Door de traplift en het railsysteem regelmatig schoon te houden komt er geen vuiligheid in het systeem van de traplift. Het is natuurlijk nooit verkeerd om dit te voorkomen.

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0