Storing bij een traplift

In principe heeft u bij het gebruik van uw traplift niet vaak te maken met mankementen. Trapliften zijn meestal een erg duurzaam product. Ze kunnen daarom vaak jarenlang mee gaan. Toch is het mogelijk dat uw traplift een storing heeft. De traplift kan bijvoorbeeld niet meer omhoog of omlaag. Ook is het mogelijk dat de traplift niet meer op de juiste plek vertrekt of stopt.

Storingen zijn vaak afhankelijk van het type product en moeten worden opgelost door een gespecialiseerde vakman. We raden daarom aan om niet zelf naar een oplossing te gaan zoeken. Wat er gedaan moet worden bij een storing en hoe deze het beste kan worden voorkomen leest u hieronder.

Wat te doen bij een storing van een traplift

Als de traplift een storing geeft en niet meer naar behoren functioneert is het van belang om niet zelf met de storing aan de slag te gaan. Sommige storingen zijn inderdaad eenvoudig op te lossen, maar aangezien u zelf waarschijnlijk geen expert bent is het lastig om te weten om welke storing het precies gaat. Laat dit daarom altijd een vakman over.

Als het goed is heeft u de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van een onderhoudscontract. Dit wordt door de meeste bedrijven bij de verkoop van de traplift al aangeboden. Dit onderhoudscontract is bedoeld voor het verrichten van periodiek onderhoud en voor het verhelpen van mankementen, gebreken en storingen. Bij een storing kunt u het beste meteen contact opnemen met het bedrijf waar u het onderhoudscontract heeft afgesloten. De storingsmonteurs van dat bedrijf kunnen de storing waarschijnlijk eenvoudig en op de juiste manier oplossen.

Het voorkomen van een storing

Niet alles is te voorkomen, ook een storing niet. Toch kunt u zelf de kans op een storing verkleinen. Net hadden we het al even over het onderhoudscontract. Niet iedereen die een traplift laat installeren in zijn/haar huis maakt gebruik van een onderhoudscontract en dit brengt soms vervelende gevolgen met zich mee omdat het periodiek onderhoud dan vaak niet bijtijds wordt uitgevoerd.

Een storing kan het gevolg zijn van onvoldoende onderhoud. Zorg er daarom voor dat u een goed onderhoudscontract afsluit bij een gespecialiseerd bedrijf, ook als er nog geen storingen hebben plaatsgevonden. Dankzij goed onderhoud wordt de kans op mankementen en storingen namelijk aanzienlijk verkleind. U kunt zelf ook nog een kleine bijdrage leveren aan de veiligheid en levensduur van de traplift door de traplift en het railsysteem regelmatig schoon te houden. Ook is het belangrijk om in het geval van kleine storingen toch even contact op te nemen met de storingsdienst, om zo ergere storingen te voorkomen.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0