Wat kost een traplift gemiddeld?

Trapliften zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige trapliften zijn geschikt voor een trap die in een bocht loopt en andere trapliften kunnen alleen gebruikt worden op een rechte trap. Iedere trap is net iets anders en brengt andere obstakels met zich mee.

Het is daarom ook niet vreemd dat het plaatsen van een traplift maatwerk is. Het bepalen van de prijs voor een traplift is hierdoor niet erg eenvoudig. Het grootste gedeelte van de prijs is afhankelijk van het soort trap waar u de traplift op wilt laten plaatsen. Maar ook andere persoonlijke voorkeuren spelen mee in het bepalen van de prijs.

Toch kan er aan de hand van een aantal ‘standaard’ factoren een goede indicatie worden gemaakt van de prijs. Hieronder leest u meer over de gemiddelde prijs van een traplift.

Traplift kosten

Verschillende soorten trapliften

Allereerst is het van belang om duidelijk te maken dat er verschillende soorten trapliften bestaan. Er zijn drie verschillende soorten trapliften. Trapliften geschikt voor: rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten. Logischerwijs is de meest eenvoudige optie (een rechte trap) ook meteen de meest goedkope oplossing. Vervolgens volgt de traplift die geschikt is voor trappen met een enkele bocht en tot slot is de meest dure optie een traplift die geschikt is voor een trap met meerdere bochten.

Het is van belang om eerst na te gaan op welke trap de traplift geplaatst moet worden en wat voor soort trap dit precies is. Zelfs een kleine bocht wordt meegeteld als een bocht. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Stoellift kosten

Wat kost een traplift?

We gaan allereerst kijken naar de traplift die geschikt is voor een rechte trap. Dit is de goedkoopste optie. Een traplift voor een rechte trap heeft gemiddeld een nieuwprijs van € 2.750 – € 3.500.

Vervolgens zijn er trapliften die speciaal geschikt zijn voor trappen met één bocht. De gemiddelde nieuwprijs voor dit type traplift ligt rond de € 5.000. Maar kan ook hoger zijn vanwege uw persoonlijke voorkeuren. Het bedrag kan dan oplopen tot ongeveer € 6.500.

De gemiddelde prijs van een traplift met meerdere bochten ligt rond de €6.500. Dit model is dus iets hoger dan die van een lift voor een trap met één bocht. Ook hier geldt dat hoe meer opties u toevoegt aan de lift, hoe hoger de prijs.

Tot slot kijken we nog naar de gemiddelde prijs voor een traplift aan de spilzijde van de trap. De vanaf prijs voor dit type lift ligt op € 7.500 en is daarmee het duurste type traplift. Dit komt omdat het installeren van een traplift aan de spilzijde moeilijker is dan aan de buitenzijde. De rail moet namelijk een veel steilere hellingshoek maken. Het voordeel van plaatsing aan deze zijde is dat de brede kant van de trap beloopbaar blijft.

Besparen op de kosten met een tweedehands traplift

Niet in alle situaties wordt het laten installeren en in gebruik nemen van een traplift vergoed. De vergoeding is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Alleen in de meest uitzonderlijke gevallen is een vergoeding mogelijk. Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan is het een goede optie om te kijken naar tweedehands trapliften. De prijs ligt een stuk lager en in de meeste gevallen is de kwaliteit nagenoeg hetzelfde als bij nieuwe trapliften.

Bij een traplift voor een rechte trap ligt de prijs dan al snel € 600 – € 700 lager. Bij trapliften één bocht wordt de prijs in de meeste gevallen € 1.500 lager. Tot slot vindt u het meeste voordeel bij trapliften die geschikt zijn voor een trap met meerdere bochten. Het voordeel is hier in de meeste gevallen zo’n € 2.000 in vergelijking met de nieuwprijs.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.