Tweedehands traplift kopen op marktplaats

Voor mensen met een klein budget kan het aanschaffen van een nieuwe traplift problematisch zijn. Voor hen zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden, zoals het huren van een traplift of het aanschaffen van een tweedehands traplift.

Eén van de manieren om een gebruikte traplift te vinden, is door te kijken op Marktplaats.nl. Daar worden verschillende trapliften aangeboden. In de meeste gevallen gaat het inderdaad om tweedehands trapliften. Ideaal om geld te besparen, maar het is verstandig om goed op de eventuele valkuilen te letten. Ons advies voor het aanschaffen van een tweedehands traplift via Marktplaats.nl leest u hieronder.

De nadelen van het aanschaffen van een traplift via Marktplaats

Helaas kleven er ook een aantal nadelen en zelfs behoorlijke valkuilen aan het aanschaffen van een traplift via Marktplaats. Het is goed om hier rekening mee te houden. Zo zijn de meeste tweedehands trapliften die aangeboden worden door particulieren niet verder getest op gebreken. Bedrijven die tweedehands trapliften verkopen testen de trapliften vaak uitgebreid voordat deze weer in de verkoop worden gezet. Ook worden daar essentiële onderdelen zoals de accu vaak preventief vervangen. Bij particulieren zult u voornamelijk moeten vertrouwen op wat de persoon die de traplift verkoopt aan u vertelt. Dit kan een risico inhouden.

Een andere valkuil waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is met het railsysteem. Veel tweedehands trapliften worden voor een mooie prijs aangeboden, maar in nagenoeg alle gevallen past het railsysteem niet op uw trap. Op een rechte trap is er nog een kans dat het past, op een gebogen trap zal de rail hoogstwaarschijnlijk niet passen. En het passend maken is voor lang niet iedereen weggelegd.

De traplift kan niet functioneren zonder een passend railsysteem. Als het niet op de trap past, zult u deze rail, voor zover verkrijgbaar, nieuw aan moeten schaffen. De kosten van een railsysteem zijn al snel 2.000. Houd er dus goed rekening mee dat deze kosten nog bovenop de kosten komen van de verkoopprijs op Marktplaats.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0