De garantie van een traplift

Het aanschaffen en installeren van een traplift is maatwerk en ook vrij kostbaar en gecompliceerd. Een goede garantie is daarom zeker geen overbodige luxe. Bij de verkoop van trapliften is dit gelukkig goed geregeld en is er ook een vaste garantietermijn vastgesteld. Er zijn twee verschillende soorten garanties bij het aanschaffen van een traplift: Fabrieksgarantie en verkopersgarantie. Beiden bieden dezelfde soort garantie, maar zijn toch net iets anders geregeld.

Wat beide garanties precies inhouden leest u hieronder.

Een fabrieksgarantie voor uw traplift

Allereerst de fabrieksgarantie. De Europese Unie heeft bepaald dat er minimaal 2 jaar garantie gegeven moet worden. Dit is ook niet heel vreemd, aangezien iedereen natuurlijk een goed werkend product behoort te krijgen. Gaat er iets kapot, werkt de lift niet meer helemaal naar behoren én is de traplift minder dan 2 jaar oud? Dan is de fabriek verplicht het probleem op te lossen. Een traplift is gelukkig een erg duurzaam product en gaat vaak wel 25-30 jaar mee. De kans is hierdoor vrij klein dat u te maken krijgt met problemen gedurende de garantieperiode.

Het is niet altijd zo dat de leverancier ook meteen de producent van de traplift is. Veel bedrijven die trapliften verkopen werken als tussenhandelaar. Het bedrijf dat u de traplift heeft verkocht is wel verplicht om de fabriek in te schakelen en de problemen op te lossen. U hoeft zelf geen contact op te nemen met de fabriek.

Verkopersgarantie voor een traplift

Net zoals bij veel andere waardevolle producten (televisies, wasmachines, computers etc.) is het mogelijk om de garantie uit te breiden. Dit heet een zogenaamde verkopersgarantie. Deze garantie verkrijgt u niet vanuit de fabriek, maar sluit u af bij het bedrijf waar u de traplift aanschaft. Met een verkopersgarantie staat het bedrijf dat u de traplift verkoopt, na de periode van de fabrieksgarantie, garant voor gebreken. Het is mogelijk dat u een hoger bedrag betaalt of een ruimer servicecontract afsluit waardoor u gedurende een langere periode recht heeft op garantie. Let er wel goed op dat verkopersgarantie vaak nog extra kosten met zich meebrengt.

Toch is deze vorm van garantie een ideale uitkomst. Naast de garantie is er bij de meeste leveranciers ook meteen een onderhoudscontract inbegrepen. Hierdoor wordt uw traplift netjes bijgehouden en gecontroleerd.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0