Het verkopen van een traplift

Als u niet langer gebruik wilt maken van uw traplift is het mogelijk om deze te laten verwijderen en ook af te laten voeren, of te verkopen. De eerste optie zal waarschijnlijk niks opleveren en dit is dan ook een optie die we afraden, tenzij de traplift bijvoorbeeld kapot is. In alle andere gevallen kunt u waarschijnlijk nog iets verdienen aan uw gebruikte traplift en is verkopen dus een reële optie.

Een traplift verkopen is echter niet erg eenvoudig en is iets dat u waarschijnlijk niet alleen kunt. Wij hebben voor u uitgezocht welke mogelijkheden er precies zijn om een traplift zo snel mogelijk en voor een redelijke prijs te verkopen.

De traplift verkopen aan een bedrijf

De meest gekozen optie is om de traplift te verkopen aan een bedrijf. Er zijn veel bedrijven te vinden die trapliften opkopen, testen en vervolgens weer verkopen aan een nieuwe eigenaar. Er zitten een aantal mooie voordelen aan het verkopen van uw traplift aan een bedrijf.

Zo test het bedrijf de traplift en bepaalt de restwaarde en daarmee dus ook meteen de prijs van de lift. U hoeft zelf geen onderzoek te doen en uit te rekenen wat precies de verkoopprijs moet gaan worden.

Een ander voordeel is dat het bedrijf waar u in eerste instantie de traplift heeft gekocht, u misschien wel de mogelijkheid geeft om deze later weer terug te verkopen. Het bedrijf heeft de traplift waarschijnlijk ook zelf onderhouden zodat precies kan bepalen wat de restwaarde is. Dit is een voordeel voor het bedrijf, maar ook voor u als verkoper. De communicatie blijft op deze manier beperkt tot één aanspreekpunt en de restwaarde wordt op een juiste manier ingeschat. Daarnaast weet u zeker dat de demontage door vakkundige monteurs wordt vericht.

De traplift verkopen aan een andere particulier

Het is natuurlijk ook mogelijk om de traplift te verkopen aan een andere particulier. Dit kan bijvoorbeeld via Marktplaats.nl, waar het aanbod erg uitgebreid is. Hoewel u er misschien een iets hogere verkoopprijs aan over kunt houden, levert het toch ook een aantal nadelen op. Daarom is het ten opzichte van het verkopen aan een bedrijf vaak een minder goede oplossing.

Demonteren

Allereerst zult u de trap zelf moeten demonteren en gereed moeten maken voor de verkoop. Normaal gesproken doet het bedrijf dit, maar bij een particuliere verkoop zult u dit zelf moeten doen. Het demonteren van zowel de lift, als het railsysteem is niet erg eenvoudig en kan problemen opleveren.

Goede werking

Vervolgens is het zaak dat u zelf garant moet staan voor de kwaliteit van het product. Mocht de traplift bijvoorbeeld na een week kapot gaan, dan zult u zelf het probleem moeten oplossen. Kiest u voor een particuliere verkoop? Laat de lift dan van te voren eerst goed nakijken. Dit voorkomt vervelende problemen die achteraf ontstaan.

Verkoopprijs

Tot slot zult u zelf de restwaarde van de traplift moeten bepalen. Dit kan bijvoorbeeld door vergelijkbare producten op Marktplaats te bekijken. Op deze manier kan er een vergelijkbare restwaarde worden ‘geschat’. Dit blijft echter schatten en is geen zekerheid voor een goede restwaarde. Een expert kan de restwaarde en uiteindelijke verkoopprijs vaak een stuk beter inschatten.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0