Het verkopen van een traplift

Als u niet langer gebruik wilt maken van uw traplift is het mogelijk om deze te laten verwijderen of te verkopen. De eerste optie zal waarschijnlijk niks opleveren en dit is dan ook een optie die we afraden, tenzij de traplift bijvoorbeeld kapot is. In alle andere gevallen kunt u zeker nog iets verdienen aan uw gebruikte traplift en is verkopen een ideale optie.

Een traplift verkopen is echter niet erg eenvoudig en is iets dat u waarschijnlijk niet alleen kunt. Welke mogelijkheden er precies zijn om een traplift op de juiste manier te verkopen hebben wij voor u uitgezocht.

De traplift verkopen aan een bedrijf

De meest gekozen optie is om de traplift te verkopen aan een bedrijf. Er zijn veel bedrijven te vinden die trapliften opkopen, testen en vervolgens weer verkopen aan een nieuwe eigenaar. Er zitten een aantal mooie voordelen aan het verkopen van uw traplift aan een bedrijf.

Zo test het bedrijf de traplift en bepaalt de restwaarde en daarmee dus ook meteen de prijs van de lift. U hoeft zelf geen onderzoek te doen en uit te rekenen wat precies de verkoopprijs moet gaan worden.

Een ander voordeel is dat het bedrijf waar u in eerste instantie de traplift heeft gekocht, waarschijnlijk een mogelijkheid geeft om deze later terug te kopen. Het bedrijf heeft dan zelf invloed gehad op het onderhoud van de traplift en weet precies wat de restwaarde is. Dit is een voordeel voor het bedrijf, maar ook voor u als verkoper. De communicatie blijft op deze manier beperkt tot één aanspreekpunt en de restwaarde wordt op een juiste manier ingeschat.

De traplift verkopen aan een andere particulier

Het is natuurlijk ook mogelijk om de traplift te verkopen aan een andere particulier. Dit kan bijvoorbeeld via Marktplaats, waar het aanbod erg uitgebreid is. Hoewel u er misschien een iets hogere verkoopprijs aan over kunt houden, levert het toch ook een aantal nadelen op. Zeker ten opzichte van het verkopen aan een bedrijf is dit een minder goede oplossing.

Allereerst zult u de trap zelf moeten demonteren en gereed moeten maken voor de verkoop. Normaal gesproken doet het bedrijf dit, maar bij een particuliere verkoop zult u dit zelf moeten doen. Het demonteren van zowel de lift, als het railsysteem is niet erg eenvoudig en kan problemen opleveren.

Vervolgens is het zaak dat u zelf garant moet staan voor de kwaliteit van het product. Mocht de traplift bijvoorbeeld na een week kapot gaan, dan zult u zelf het probleem moeten oplossen. Kiest u voor een particuliere verkoop? Laat de lift dan van te voren eerst goed nakijken. Dit voorkomt vervelende problemen die achteraf ontstaan.

Tot slot zult u zelf de restwaarde van de traplift moeten bepalen. Dit kan bijvoorbeeld door vergelijkbare producten op Marktplaats te bekijken. Op deze manier kan er een vergelijkbare restwaarde worden ‘geschat’. Dit blijft echter schatten en is geen zekerheid voor een goede restwaarde. Een expert kan de restwaarde en uiteindelijke verkoopprijs vaak een stuk beter inschatten.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0