Het onderhoud van een traplift

Een traplift is een product dat jarenlang zonder problemen mee moet gaan. Toch zijn er altijd trapliften die om één of andere reden te maken krijgen met gebreken. Dit is niet erg, maar het is wel van groot belang dat deze gebreken snel en vakkundig worden verholpen. Goed en regelmatig onderhoud van een traplift is daarom ook geen overbodige luxe. Dan kunnen veel storingen en gebreken worden voorkomen. In de meeste gevallen moet er een periodieke controle plaatsvinden om de traplift goed te laten blijven functioneren. Veel bedrijven bieden het onderhoud van een traplift zelf aan. Hoe het precies in zijn werk gaat en hoe een traplift het beste onderhouden kan worden leest u hieronder.

Gebruikmaken van een onderhoudscontract

Zelf de trapliften onderhouden of repareren is geen goede oplossing. Op het schoonmaken van de traplift en de rails na, moet u het technische onderhoud van de lift aan experts over laten. Gelukkig bieden veel bedrijven, nadat ze u de traplift hebben verkocht, ook meteen het onderhoud van de traplift aan. In de meeste gevallen is dit onderhoud het eerste jaar gratis. De jaren erna dient u een onderhoudscontract af te nemen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar wij raden u aan om dit zeker te doen.

Een traplift moet meestal één keer per jaar worden gecontroleerd en onderhouden. Dit zorgt niet alleen voor een goede veiligheid tijdens het gebruiken van de traplift, maar tegelijkertijd zorgt u er ook voor dat uw garantie gewaarborgd blijft. Door nalatig onderhoud kan het voorkomen dat u niet langer recht heeft op de fabrieksgarantie. Maak dus altijd gebruik van een onderhoudscontract.

U heeft uw eigen veiligheid in de hand

Hoewel er vaak wordt geadviseerd om een onderhoudscontract af te sluiten, wordt er niet altijd voor gekozen. Sommige mensen vinden het te duur, onnodig of denken dat ze de problemen met de traplift zelf wel kunnen oplossen. Dit is onderschatting en kan vervelende gevolgen hebben. U heeft uw eigen veiligheid zelf in de hand.

Neem bij gebreken of mankementen altijd meteen contact op met het bedrijf waar u het onderhoudscontract heeft afgesloten. Zelfs bij kleine mankementen raden wij u aan om contact op te nemen. In de meeste gevallen is er binnen 24 uur een reparateur beschikbaar die de problemen naar alle waarschijnlijkheid snel kan oplossen. Twijfel niet met het opnemen van contact, dit is waar het onderhoudscontract voor is bedoeld en de problemen worden vaak direct voor u opgelost.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0