Een tweedehands traplift kopen

Het aanschaffen van een nieuwe traplift is vaak een flinke, maar tegelijkertijd ook goede investering. Een traplift is echter vrij kostbaar. Omdat de levensduur van trapliften behoorlijk lang is, kunt u ook kiezen voor een tweedehands traplift. In de meeste gevallen doet de kwaliteit van een tweedehands traplift zeker niet onder voor de kwaliteit van een gloednieuwe traplift. Bij de meeste gerenommeerde leveranciers worden de liften voor aflevering goed gecontroleerd. Ook worden de accu’s en essentiële onderdelen van de aandrijving vaak preventief vervangen.

Omdat de veiligheid en gebruikszekerheid bij een traplift van essentieel belang zijn, is het verstandig om goed te kijken waar u de traplift koopt. Het is een echte aanrader om een tweedehands traplift aan te schaffen bij een bedrijf dat de trapliften uitvoerig test voordat ze naar een nieuwe eigenaar gaan.

Wat de prijzen voor het aanschaffen van een tweedehands traplift precies zijn en waar u verder nog rekening mee moet houden leest u hieronder!

Gebruikte traplift kopen

Prijs van een tweedehands traplift

De prijs van een tweedehands traplift is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het soort trap waar u de traplift op wilt laten installeren. Een traplift kan geschikt zijn voor een rechte trap, een trap met één bocht of een trap met meerdere bochten. Naarmate de moeilijkheid van de trap stijgt (meer bochten) gaat ook de prijs van de traplift omhoog. Bij trappen met meerdere bochten zijn de kosten voor het op maat maken en plaatsen van de rail soms aanzienlijk. Vaak moet er dan worden uitgeweken naar een gebruikte stoel welke met een nieuwe, op maat gemaakte rail wordt gecombineerd. Het verschil tussen een nieuwe en gebruikte lift is dan uiteraard wat minder.

Voor een rechte trap zijn er al tweedehands trapliften beschikbaar vanaf 2.000. Heeft uw trap één of meerdere bochten? Dan ligt de prijs voor een tweedehands traplift rond de 4.000. In vergelijking met de nieuwprijs (5.500) scheelt dit al snel 1.500. 

Tweedehands traplift kopen

Een gebruikte traplift met nagenoeg dezelfde kwaliteit

Met het aanschaffen van een tweedehands traplift bespaart u flink op de kosten in vergelijking met de aanschaf van een gloednieuwe traplift. De kwaliteit wordt er echter zeker niet minder op. Hoewel een tweedehands traplift natuurlijk altijd al eens gebruikt is, hoeft u hier nagenoeg niets van te merken.

Verschillende onderdelen worden na het eerste gebruik namelijk gereviseerd en ook de stoel wordt bij de meeste leveranciers opnieuw bekleed. In veel gevallen wordt er gekozen voor een tweedehands stoel en is het railsysteem helemaal nieuw. Op deze manier is de prijs nog steeds een stuk lager, maar is de tweedehands traplift net zo veilig als een nieuwe traplift. Er zit enkel nog een verschil in de garantiemogelijkheden en de uiteindelijke restwaarde.

Houd rekening met het railsysteem

Het railsysteem bestaat uit de rail die wordt bevestigd aan de zijkant van uw trap. Hier komt de lift uiteindelijk langs te lopen. Het railsysteem is voor nagenoeg iedere trap uniek. Ondanks de standaardafmetingen van de meeste trappen in Nederland, zit er toch een verschil in het railsysteem van iedere trap.

Wanneer er een compleet nieuw railsysteem moet worden gemaakt komen de kosten vaak een stuk hoger uit. Een railsysteem kost al snel € 1.000 – 2.500. Als er veel maatwerk nodig is, worden deze kosten vaak nog een stuk hoger. Het is dus belangrijk om hier goed rekening mee te houden.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.