Een tweedehands traplift kopen

Het aanschaffen van een nieuwe traplift is vaak een flinke, maar tegelijkertijd ook goede investering. Zeker voor trappen met meerdere bochten zijn de kosten voor het installeren en in gebruik nemen van een traplift aanzienlijk. Het is daarom een optie om te kiezen voor een tweedehands traplift. In de meeste gevallen doet de kwaliteit van een tweedehands traplift zeker niet onder voor de kwaliteit van een gloednieuwe traplift.

Het is goed om te kijken waar u de traplift koopt. Het is een echte aanrader om een tweedehands traplift aan te schaffen bij een bedrijf dat de trapliften uitvoerig test voordat ze naar een nieuwe eigenaar gaan.

Wat de prijzen voor het aanschaffen van een tweedehands traplift precies zijn en waar u verder nog rekening mee moet houden leest u hieronder!

Prijs van een tweedehands traplift

De prijs van een tweedehands traplift is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de soort trap waar u de traplift op wilt laten installeren. Een traplift kan geschikt zijn voor een rechte trap, een trap met één bocht of een trap met meerdere bochten. Naarmate de moeilijkheid van de trap stijgt, (meer bochten) stijgt ook de prijs van de traplift.

Voor een rechte trap zijn er al tweedehands trapliften beschikbaar vanaf €2.000. Bevat uw trap één of meerdere bochten? Dan ligt de prijs voor een tweedehands traplift rond de €4.500. In vergelijking met de nieuwprijs (€6.000) scheelt dit al snel €1.500.

Nagenoeg geen verlies van kwaliteit

Met het aanschaffen van een tweedehands traplift bespaart u flink op de kosten in vergelijking met het aanschaffen van een gloednieuwe traplift. De kwaliteit wordt er zeker niet minder op. Hoewel een tweedehands traplift natuurlijk altijd eerder gebruikt is, is dit nagenoeg niet te merken.

Verschillende onderdelen worden na het eerste gebruik namelijk gereviseerd en ook de stoel wordt bij de meeste leveranciers opnieuw bekleed. In veel gevallen wordt er gekozen voor een tweedehands stoel en is het railsysteem helemaal nieuw. Op deze manier is de prijs een stuk lager, maar is de tweedehands traplift net zo veilig als een ongebruikte traplift. Er zit enkel nog een verschil in de garantiemogelijkheden en de uiteindelijke restwaarde.

Houd rekening met het railsysteem

Het railsysteem bestaat uit de rail die wordt bevestigd aan de zijkant van uw trap. Hier komt de lift uiteindelijk langs te lopen en het zorgt ervoor dat de lift niet in botsing komt met bijvoorbeeld de traptreden of de muur. Het railsysteem is voor nagenoeg iedere trap uniek. Ondanks de standaardafmetingen van de meeste trappen in Nederland, zit er toch een verschil in het railsysteem van iedere trap.

Wanneer er een compleet nieuw railsysteem moet worden gemaakt komen de kosten vaak een stuk hoger uit. Een railsysteem kost al snel €2.000 en met veel maatwerk worden deze kosten vaak nog een stuk hoger. Het is dus van belang om hier rekening mee te houden. In sommige gevallen is het zelfs voordeliger om voor een nieuwe traplift te gaan in plaats van een tweedehands traplift.

Kijk bij het aanschaffen van een tweedehands traplift daarom goed naar de volgende zaken: Is de traplift geschikt voor mijn trap? En: In welke staat verkeerd de stoel van de traplift?

Vervolgens kunt u kijken of het voordeliger is om een nieuwe traplift aan te schaffen of toch voor een tweedehands model te gaan.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0