Het plaatsen van een traplift aan een spiltrap of wenteltrap

Trapliften hebben normaal gesproken een railsysteem dat op de traptreden wordt gemonteerd. Bij een rechte trap kan er ook voor gekozen worden om de rail tegen de muur te laten bevestigen maar dat gebeurt niet vaak. Bij een spiltrap of wenteltrap is dit sowieso niet mogelijk. Er is in de meeste gevallen immers geen muur om het railsysteem aan te bevestigen. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Het railsysteem wordt dan vastgemaakt aan de traptreden. Hierdoor kan de lift alsnog goed functioneren. Ook als u een traplift nodig heeft en over een spiltrap of wenteltrap beschikt zijn er dus voldoende mogelijkheden.

Een traplift is bijna in alle gevallen een product dat veel maatwerk vereist. Sommige trappen hebben standaardafmetingen, maar zeker niet iedere trap beschikt hierover. In veel gevallen zullen bochten en andere obstakels op verschillende plekken zitten. Dit zorgt ervoor dat de traplift precies moet worden aangepast aan uw eigen trap.

Traplift voor spiltrap

Bij een traplift die geschikt is voor een spiltrap of wenteltrap is er nog meer maatwerk vereist. Dit soort trappen verschillen vaak veel van elkaar. Aangezien er veel maatwerk nodig is om de traplift op de juiste manier te plaatsen, zal de prijs ook hoger uitvallen dan die van andere soorten trapliften.

De installatie van een traplift op een spiltrap of wenteltrap

Traplift kosten

Het laten installeren van een traplift op een spiltrap of wenteltrap is een lastige klus. We raden iedereen daarom ook echt af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Experts hebben vaak veel ervaring met het plaatsen van dit type traplift. Ze weten precies wat er nodig is om de traplift op de juiste manier te laten functioneren en beschikken over de juiste bevestigingsmaterialen en gereedschappen.

Allereerst zal er een adviseur langskomen om de afmetingen op te nemen. Vervolgens wordt er gekeken welk soort traplift het meest geschikt is voor uw trap. Voor een spiltrap of wenteltrap wordt dat nagenoeg altijd een traplift die voor een trap met een bocht geschikt is. Daar kan doorgaans geen traplift voor een rechte trap worden gebruikt. Let er ook op dat niet alle bedrijven een traplift voor een spiltrap of wenteltrap kunnen leveren.

Nadat alle eisen zijn besproken en er goede een oplossing is bedacht, kan de traplift worden geplaatst. Dit neemt in de meeste gevallen zo’n drie à vier uur in beslag. Het op maat gemaakte railsysteem wordt geplaatst waarna de stoellift wordt geïnstalleerd.

Het verkrijgen van een vergoeding voor dit type traplift

Een traplift laten installeren op een spiltrap of een wenteltrap is een goede investering voor de toekomst. Er is echter wel veel maatwerk vereist. In verband met de bochten is er meestal een vrij geavanceerde traplift nodig. Vervolgens komen hier ook nog de kosten voor het unieke railsysteem bij.

Gelukkig is er een mogelijkheid om dit type traplift voor een deel of soms zelfs in zijn geheel vergoed te krijgen. Via de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ kunt u aanspraak maken op een subsidie voor het laten plaatsen van een traplift op uw spiltrap of wenteltrap. Wel moet u rekening houden met het feit dat de gemeente bijna altijd voor de voordeligste oplossing gaat. Indien het mogelijk is zal de traplift aan de buitenbocht geplaatst worden. Hier moet u wel rekening mee houden aangezien u dan minder ruimte op de trap overhoudt voor de overige gebruikers.

Allereerst zult u een verklaring van uw dokter nodig hebben. Uit deze verklaring moet duidelijk blijken dat traplopen voor u grote problemen oplevert. Het traplopen in uw eigen huis wordt daarmee een onmogelijke optie en hierdoor is een traplift vereist. Uw gemeente gaat vervolgens kijken naar uw leefsituatie, inkomen en spaargeld. Op basis van deze factoren wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.