Het plaatsen van een traplift aan een spiltrap of wenteltrap

Trapliften worden normaal gesproken met een railsysteem bevestigt aan de muur. Hierdoor kan de stoellift op de juiste manier functioneren. Bij een spiltrap of wenteltrap is dit natuurlijk niet mogelijk; er is geen muur om het railsysteem aan te bevestigen. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Het railsysteem zal worden vastgemaakt aan de traptreden. Hierdoor kan de lift alsnog goed functioneren. Ook als u een traplift nodig heeft en beschikt over een spiltrap of wenteltrap zijn er dus voldoende mogelijkheden.

Een traplift is bijna in alle gevallen een product dat veel maatwerk vereist. Sommige trappen hebben standaardafmetingen, maar zeker niet iedere trap beschikt hierover. In veel gevallen zullen bochten en andere obstakels op verschillende plekken zitten. Dit zorgt ervoor dat de traplift precies moet worden aangepast aan uw eigen trap.

Bij een traplift die geschikt is voor een spiltrap of wenteltrap is er nog meer maatwerk vereist. Dit soort trappen verschillen vaak veel van elkaar. Aangezien er veel maatwerk nodig is om de traplift op de juiste manier te plaatsen, zal de prijs ook een stuk hoger uitvallen ten opzichte van andere soorten trapliften.

De installatie van een traplift op een spiltrap of wenteltrap

Het laten installeren van een traplift op een spiltrap of wenteltrap is een lastige klus. We raden iedereen daarom ook echt af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Experts hebben vaak veel ervaring met het plaatsen van dit type traplift en weten precies wat er nodig is om de traplift op de juiste manier te laten functioneren.

Allereerst zal er een installateur langskomen om de afmetingen op te nemen. Vervolgens wordt er gekeken naar welke soort traplift er geschikt is voor uw trap. Een spiltrap of wenteltrap hebben nagenoeg altijd een bocht, het type traplift dat geschikt is voor een rechte trap valt daarom vaak al snel af. Let er ook op dat niet alle bedrijven een traplift voor een spiltrap of wenteltrap kunnen leveren.

Nadat alle eisen zijn besproken en er een oplossing is uitgedacht, kan de traplift worden geplaatst. Dit neemt in de meeste gevallen ongeveer een 3-4 uur in beslag. Het unieke railsysteem wordt geplaatst en ook de stoellift zal worden geïnstalleerd.

Het verkrijgen van een vergoeding voor dit type traplift

Een traplift laten installeren op een spiltrap of een wenteltrap is een goede investering voor de toekomst. Er is echter wel veel maatwerk vereist, en in verband met de bochten is de meest geavanceerde traplift nodig. Vervolgens komen hier ook nog de kosten voor het unieke railsysteem bij.

Gelukkig is er een mogelijkheid om dit type traplift voor een gedeelte, of soms zelfs in zijn geheel vergoed te krijgen. Via de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ kunt u aanspraak maken op een subsidie voor het laten plaatsen van een traplift op uw spiltrap of wenteltrap. Het is helaas niet erg eenvoudig om een vergoeding te verkrijgen.

Allereerst zult u een verklaring van uw dokter nodig hebben. Vanuit deze verklaring moet duidelijk worden dat traplopen voor u grote problemen oplevert. Het traplopen in uw eigen huis wordt daarmee een onmogelijke optie en hierdoor is een traplift vereist. Uw gemeente gaat vervolgens kijken naar uw leefsituatie, inkomen en spaargeld. Op basis van deze factoren wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0