Traplift huren of kopen?

Als u een traplift wilt laten installeren in uw huis heeft u verschillende opties. U kunt natuurlijk een gloednieuwe traplift aanschaffen maar ook een tweedehands traplift kopen. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om een traplift te huren. De aanschafprijs voor een nieuwe of tweedehands traplift kan voor sommige mensen een bezwaar zijn, bijvoorbeeld omdat deze boven hun budget ligt of omdat het een te grote investering is als de lift slechts een beperkte tijd nodig is. Dan kan het huren van een traplift een goede optie zijn.

Het hangt van uw situatie af wat precies de beste en meest economische oplossing is. Onderstaand hebben wij de verschillende opties voor u op een rij gezet en gecombineerd met een passende situatie.

Het kopen van een nieuwe traplift

Veruit de meest gekozen optie is een nieuwe traplift. Een nieuwe traplift brengt ten opzichte van een tweedehands traplift een aantal grote voordelen met zich mee. Zo is de lift volledig up-to-date met de nieuwste technieken en zijn er nog geen beschadigingen. De keuze uit alle verschillende merken is bovendien erg groot zodat u altijd volop keus heeft uit alle beschikbare modellen. Het aantal merken wat ook tweedehands liften aanbiedt is een stuk kleiner. Het is ook mogelijk om de traplift – nadat u deze bijvoorbeeld niet meer nodig heeft – terug te verkopen aan hetzelfde bedrijf.

Naast de voordelen zitten er ook een aantal nadelen aan het kopen van een nieuwe traplift. Het is nu eenmaal een redelijk grote investering.

De gemiddelde prijzen zijn als volgt:

  • Een traplift geschikt voor een rechte trap: € 750 – € 3.500
  • Een traplift geschikt voor een trap met één bocht: € 5.000
  • Een traplift geschikt voor een trap met meerdere bochten: € 6.500

Zoals u ziet liggen de prijzen voor een nieuwe traplift vrij hoog, maar zijn trapliften zeker niet onbetaalbaar. De traplift kan in sommige gevallen ook worden betaald met een Persoonsgebonden Budget. Dit scheelt natuurlijk flink in de kosten.

Het aanschaffen van een nieuwe traplift is daarom zeker een aanrader als u van plan bent lang en veel gebruik te maken van de lift. De nieuwprijs ligt relatief erg hoog, maar de voordelen zijn het zeker waard.

Het kopen van een tweedehands traplift

Het aanschaffen van een tweedehands traplift komt vaak voor. Veel mensen maken voor een korte periode gebruik van de traplift en verkopen deze vervolgens weer terug aan hetzelfde bedrijf. Het bedrijf kijkt de traplift vervolgens goed na en zet deze, na goedkeuring, weer terug in de verkoop voor een lagere prijs.

Het voordeel van het aanschaffen van een gebruikte traplift ten opzichte van een nieuwe traplift is de lagere aanschafprijs. Bij een traplift voor een rechte trap scheelt het al snel 750 in de aanschaf. Bij trapliften voor een trap met één of meerdere bochten is het voordeel 1.500 ten opzichte van een nieuwe traplift.

Het is wel van belang om rekening te houden met het feit dat er waarschijnlijk een nieuw railsysteem moet worden aangeschaft. De kosten hiervoor bedragen rond de 1.000 – € 2.500.

Het kopen van een tweedehands traplift is een goede oplossing voor de lange termijn voor iedereen met een klein budget. Houd wel rekening met een mogelijk oudere techniek en de kosten van een eventueel railsysteem.

Het huren van een traplift

Tot slot is er nog de optie om een traplift te huren. De kosten voor het huren van een traplift liggen rond de 100 per maand voor een rechte trap en 150 voor een trap met één of meerdere bochten. Bovenop dit bedrag komen nog de kosten van het railsysteem. Deze zult u dus zelf nog moeten aanschaffen voor ongeveer 1.000 – €2.500.

Het huren van een traplift is een ideale oplossing voor iedereen die voor een kortere periode gebruik wilt maken van een traplift. Voor langere termijn worden de kosten echter steeds hoger en is het zelf aanschaffen van een traplift in de meeste gevallen een betere optie.

Het omslagpunt ligt bij ongeveer twee jaar. Bent u van plan de lift korter dan twee jaar te gebruiken? Dan kunt u het beste gaan voor een huuroptie. Bij gebruik langer dan twee jaar is het een aanrader om een nieuwe of tweedehands traplift aan te schaffen.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0