Een traplift laten installeren op een rechte trap

Trapliften komen in verschillende soorten en maten. Niet elke traplift is geschikt voor iedere soort trap. Het aantal bochten in uw trap spelen een grote rol in het bepalen van het soort traplift dat past bij uw trap. Het laten installeren van een traplift op een rechte trap is de eenvoudigste oplossing. De installatie duurt niet erg lang en de kosten zijn in verhouding met andere soorten trapliften een stuk lager.

Hoewel de installatie niet erg lastig is, kan het alleen gedaan worden door een vakman. Hoe de installatie precies in zijn werk gaat en welke mogelijkheden er precies zijn leest u hieronder.

Eenvoudig en geavanceerd

Het laten installeren van een traplift op een rechte trap is de eenvoudigste oplossing ten opzichte van trappen die beschikken over één of meerdere bochten.
Allereerst is het belangrijk dat er eerst een adviseur langskomt om de trap goed te bekijken. De adviseur zal vervolgens de afmetingen opnemen en een advies geven over welke traplift het beste bij uw trap past.

Er zijn extra opties die u aan de traplift kunt toevoegen om het gebruik nog eenvoudiger en comfortabeler te maken. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een parkeerbocht. Een parkeerbocht is een verlenging van het railsysteem en zorgt ervoor dat de stoellift op een plek geparkeerd kan worden waar meer ruimte is. Hierdoor wordt het op- en afstappen een stuk eenvoudiger.

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Een traplift is een product dat op maat gemaakt wordt. De prijs van zo’n uniek product is meestal lastig te bepalen. Het railsysteem moet worden aangepast aan het soort trap en ook extra opties zoals een parkeerbocht zorgen voor een hogere prijs. We kunnen wel een indicatie geven van de prijs van een traplift die puur geschikt is voor een rechte trap. De prijzen van een traplift beginnen bij de meeste bedrijven vanaf ongeveer € 2.700. Een flink bedrag, maar er is in veel gevallen wel de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor een traplift voor rechte trappen.

Een traplift voor een rechte trap vergoed krijgen

In Nederland is al een lange tijd de zogenaamde ‘Wet Maatschappelijk Ondersteuning’ van kracht. Deze wet moet het voor ouderen en mensen met een beperking mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Het aanschaffen van een traplift valt ook onder deze wet en geeft een mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor de traplift. Hier is wel een verklaring van uw dokter voor nodig. Het verkrijgen van die vergoeding is ook voor een groot gedeelte afhankelijk van uw leefsituatie en inkomen.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0