Traplift huren

Een traplift huren is een goed alternatief voor mensen die geen traplift willen kopen. Trapliften die nieuw worden aangeschaft en geïnstalleerd vergen een behoorlijke investering. Dat is niet voor iedereen weggelegd. In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het laten installeren en in gebruik nemen van een traplift. Dit is afhankelijk van de gemeente waarin u woont én uw persoonlijke situatie. Een vergoeding is daarom zeker niet gegarandeerd.

Als u maar een korte tijd gebruik wilt maken van de traplift, is het een goede optie om een traplift te huren. De prijs per maand is goed te overzien en als u niet langer gebruik wilt maken van de lift kunt u er zonder kosten afscheid van nemen.
De prijs voor het huren van een traplift is afhankelijk van het type traplift dat u nodig heeft voor uw trap. U kunt hieronder lezen wat de prijzen voor het huren van verschillende soorten trapliften zijn.

Traplift huren

De kosten voor het huren van een traplift

Het is eerst belangrijk om goed uit te zoeken welke soort trap u heeft. Er zijn drie verschillende soorten trappen: rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten. Hoe meer bochten, hoe hoger de huurprijs voor de traplift wordt.

Het huren van een traplift voor een rechte trap kost gemiddeld € 90 – € 100 per maand. Voor trapliften voor trappen met één of meerdere bochten betaalt u in de meeste gevallen rond de € 150 per maand. Deze prijzen zijn echter slechts een indicatie van de gemiddelde huurprijs. De huurprijs is namelijk niet alleen afhankelijk van het type trap waar de lift op geïnstalleerd wordt, maar ook van uw persoonlijke eisen. Meer eisen betekent natuurlijk ook hogere maandelijkse kosten. Denkt u hierbij aan een automatisch opklapbare voetenplank of een parkeerbocht boven- of onderaan uw trap.

Veiligheidsstop traplift

Extra bijkomende kosten voor het huren van een traplift

Het is goed om rekening te houden met de extra kosten die er nog bij komen voor het huren van een traplift. Sommige trapliftleveranciers verhuren de traplift inclusief het railsysteem, anderen verhuren alleen de stoel. Voor de rail moet u dan los betalen. Het is daarom van belang om goed te kijken of het railsysteem is inbegrepen bij de huurprijs van de traplift. Aangezien elke trap anders is en unieke afmetingen heeft, moet het railsysteem hierop worden aangepast. De kosten voor het aanpassen van de rail komen dus nog bovenop de kosten voor de huur van de traplift zelf. Dit kost rond de € 1.000 – € 2.000.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.