Het laten installeren van een traplift op een trap met één of meerdere bochten

Bij verschillende soorten trappen horen ook verschillende soorten trapliften. De meeste traplift kunnen niet zomaar op iedere willekeurig trap worden geïnstalleerd. Het installeren van een traplift op een trap met één of meerdere bochten is lastiger ten opzichte van het installeren van een traplift op een rechte trap. De kosten zijn ook een stuk hoger, dit hangt vooral af van het soort maatwerk dat vereist is om de lift op de juiste manier te installeren op uw trap.

Wat de kosten voor dit type traplift ongeveer zijn en hoe de installatie in zijn werk gaat hebben we voor u op een rij gezet.

De installatie van dit type traplift

De installatie van een traplift op een trap met één of meerdere bochten is niet heel erg eenvoudig en neemt ongeveer een 3-4 uur in beslag. We raden u absoluut af om zelf de traplift te installeren, laat dit echt aan een expert over.

Allereerst zal er een adviseur langskomen om de situatie van de trap goed te bekijken. De afmetingen worden genoteerd en ook wordt er gekeken in hoeveel bochten de traplift precies moet gaan. Er wordt ook gekeken naar het railsysteem dat nodig is. Veel trappen zijn gebaseerd op standaardafmetingen zodat daar dus gebruik kan worden gemaakt van een standaard railsysteem. Helaas geldt dit niet voor alle trappen, hier is een uniek, op maat gemaakt railsysteem voor nodig. Zeker bij trappen die beschikken over één of meerdere bochten is in bijna alle gevallen een uniek railsysteem nodig.

Vervolgens kunt u zelf nog aangeven welke extra eisen u precies heeft. Een parkeerbocht is hier een goed voorbeeld van. Een parkeerbocht is een verlenging van het railsysteem en zorgt ervoor dat de stoellift begint en eindigt op een plek waar meer ruimte is. Opstappen gebeurt dan niet langer op de trap zelf, maar al een stuk voor de trap. Dit maakt het op- en afstappen een stuk eenvoudiger.

Nadat alle zaken zijn besproken kan de traplift worden geplaatst. In het geval een traplift die geschikt is voor een trap met één of meerdere bochten zal dit ongeveer 3-4 uur in beslag nemen.

De prijs van een traplift met bochten

Een traplift die geschikt is voor een trap met bochten is iets duurder dan een traplift die geschikt is voor een rechte trap. De meeste standaard trapliften zijn leverbaar vanaf zo’n 5.000. De prijs is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het feit of er veel maatwerk nodig is. Ook de extra eisen en wensen van de koper hebben natuurlijk invloed op de uiteindelijke prijs.

Een vergoeding voor dit type traplift

Zoals u kunt zien ligt de prijs van deze traplift iets hoger dan de prijs voor andere soorten trapliften. Dit type traplift is een prima investering, maar vaak ook lastiger voor mensen met een klein budget.

Gelukkig is het mogelijk om een vergoeding voor de traplift te verkrijgen. Dankzij de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ kan een deel, of zelfs de hele traplift vergoed worden.
Niet iedereen komt in aanmerking voor de zogenaamde WMO. Een verklaring van een specialist of uw huisarts is verplicht om in aanmerking te komen. Het verkrijgen van de subsidie is voor een groot gedeelte afhankelijk van uw leefsituatie, inkomen en vermogen.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0