De prijs van een traplift

Het bepalen van de prijs van een traplift is niet iets dat erg eenvoudig kan worden gedaan. Een traplift is een maatproduct en wordt dus volledig aangepast aan uw wensen en eisen. Daarnaast is uw traplift vorm erg bepalend voor de prijs. Het is daarom ook niet heel vreemd dat de prijzen voor een traplift vaak erg uiteenlopen.

Niemand betaalt graag te veel voor het laten plaatsen van een traplift. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de kosten te drukken. Zo is er de optie voor een tweedehands traplift en is er zelfs de mogelijkheid om een traplift te huren voor een bepaalde periode. Dit scheelt vaak al enorm in de kosten.

De prijs blijkt voor een groot deel afhankelijk van uw eigen situatie en eisen. Onderstaand vindt u een indicatie van de prijzen voor de verschillende soorten trapliften.

Prijzen trapliften vergelijken

De kosten van een traplift per trap soort

Zoals u waarschijnlijk wel gemerkt heeft is niet elke trap hetzelfde. Vaak wordt er wel gewerkt met standaardafmetingen maar veel trappen blijven toch uniek. De traplift moet hierop worden aangepast en daarom zijn er 3 verschillende soorten trapliften: Een traplift voor een rechte trap, een trap met één bocht en liften voor trappen met meerdere bochten. De prijs is hier voor een groot deel van afhankelijk.

Prijsindicatie voor een rechte trap

Trapliften voor trappen zonder bochten zijn uiteraard het goedkoopst. Dat komt omdat voor de rail minder maatwerk nodig is dan bij een traplift met bochten. De nieuwprijs voor een rechte traplift ligt rond de € 2.750 – € 3.500.

Prijsindicatie voor een trap met bochten

Vervolgens zijn er trapliften die geschikt zijn voor trappen met één bocht. De nieuwprijs ligt hier gemiddeld rond de € 5.000. Voor trapliften met meerdere bochten ligt de prijs het hoogst. Hier wordt al snel € 6.500 voor gerekend.

Wordt het een nieuwe, tweedehands of toch een traplift huren?

Zojuist hebben we een overzicht gegeven van de gemiddelde kosten van een traplift. Deze kosten waren gebaseerd op de nieuwprijs. Er zijn gelukkig ook andere opties die een stuk goedkoper zijn. Naast nieuwe trapliften is er namelijk de mogelijkheid om een gebruikte traplift aan te schaffen. Ook is het mogelijk om een traplift te huren.

Een tweedehands traplift kopen is qua aanschafprijs een stuk voordeliger. Bij een traplift voor een rechte trap scheelt het al snel € 750.  Bij trapliften voor een trap met één of meerdere bochten is het voordeel in de meeste gevallen € 1.500.

Prijs nieuwe stoellift

Vervolgens is er nog de mogelijkheid om een traplift te huren. Dit is vooral een ideale oplossing voor mensen die graag minder lang gebruik wil maken van de traplift. Het is natuurlijk een grote investering om een traplift te kopen, zeker als u na bijvoorbeeld een jaar al van plan bent om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Voor dit soort gevallen is het huren van een traplift een voordelig alternatief.

De meeste bedrijven bieden huurcontracten van minimaal 12 maanden aan. Er zijn ook bedrijven die trapliften voor een korte periode verhuren, vanaf een maand. De huurprijs is ook hier weer afhankelijk van het soort traplift dat u wilt huren. De huurprijs voor een rechte trap ligt rond de € 100 per maand en voor een trap met één of meerdere bochten is de huurprijs in de meeste gevallen ongeveer € 150 per maand.

Houd – net als bij het kopen van een tweedehands traplift voor een trap met één of meerdere bochten – ook rekening met de aanschaf van een railsysteem. Het railsysteem is bij elke trap uniek en moet in de meeste gevallen nog zelf worden aangeschaft. De kosten voor een railsysteem liggen al snel op de € 1.000 – € 2.500.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.