Een traplift voor buiten

Trapliften zijn in de meeste gevallen alleen binnenshuis te vinden. Vaak wordt er bij woningen met 2 verdiepingen een traplift geplaatst zodat iedereen met een mobiele beperking ook de bovenverdieping kan bereiken. Er zijn natuurlijk ook gevallen waar een traplift in de buitenlucht nodig is. Dit kan zowel zakelijk als privé voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een tuin met een trap of andere gebouwen die alleen bereikbaar zijn door middel van een trap.

In dit geval is het plaatsen van een traplift een ‘must’. Voor dit soort gevallen is echter een ander soort traplift vereist als de traplift die binnen teruggevonden kan worden. Wat precies de verschillen zijn tussen een indoor traplift en een outdoor traplift leest u hieronder.

De verschillen tussen een binnen- of buiten traplift

Het is niet mogelijk om dezelfde soort traplift die geschikt is voor in woningen te plaatsen in de buitenlucht. Dit levert een groot risico op schade op. Voor een traplift in de buitenlucht zijn andere specificaties nodig. Er zit dus wel degelijk een verschil in beide soorten trapliften.

Het grootste verschil zit hem in het feit dat een outdoor traplift bestendig moet zijn tegen (zware) weersomstandigheden. Een traplift beschikt over verschillende soorten elektronica en deze kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld harde regen. Bij een outdoor traplift is deze elektronica goed beschermd. De stoellift zelf is ook gemaakt van waterafstotend materiaal. Hierdoor zal er niet snel slijtage plaatsvinden.

Het laten installeren van een outdoor traplift

Een traplift is en blijft een maatproduct. De omstandigheden en afmetingen zijn bij bijna iedereen weer anders. Het laten installeren van een outdoor traplift is daarom zeker niet iets dat zomaar even gedaan wordt. Zelf een traplift installeren zonder enige kennis is een echte afrader. Experts hebben ervaring met het plaatsen van trapliften in de buitenlucht en weten precies wat er nodig is om de traplift zo goed mogelijk te laten functioneren.

In eerste instantie zal er een installateur langskomen om alles precies op te meten en te kijken naar obstakels voor de traplift. De lengte van de trap, eventuele bochten en uw eisen worden allemaal gecombineerd in een passende oplossing.

Vervolgens schaft u de traplift aan en zal de installateur de traplift komen installeren. Dit neemt ongeveer 3-4 uur in beslag. De duur is voor een groot deel afhankelijk van hoeveel maatwerk er precies vereist is.

Een vergoeding krijgen voor een traplift in de buitenlucht

Trapliften zijn helaas niet erg goedkoop, maar het is wel een zeer positieve investering voor de toekomst. Voor outdoor trapliften geldt dat er vaak veel maatwerk nodig is om de traplift op de juiste manier te laten functioneren. Meer maatwerk betekent een hogere prijs, maar betekent tegelijkertijd ook dat het lastiger wordt om de traplift uiteindelijk nog een keer te verkopen. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Er zijn gelukkig mogelijkheden om een traplift vergoed te krijgen. Dit is niet voor iedereen weggelegd en wordt in het geval van een outdoor traplift nog een stuk lastiger. De ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ maakt het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het laten plaatsen van een traplift. Deze wet is in het leven geroepen om ouderen en mensen met een beperking langer thuis te laten wonen. Sommige mensen hebben nu eenmaal een traplift nodig om de bovenverdieping van hun huis te bereiken. Dit is voor uw gemeente vaak een goede reden om een subsidie aan te bieden.

Met een outdoor traplift is het een stuk lastiger. Het kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om een deel van uw tuin te bereiken, maar dit is vaak een stuk minder dringend dan het bereiken van bijvoorbeeld uw badkamer of slaapkamer op de bovenverdieping van uw woning. Er zullen goede argumenten nodig zijn om een vergoeding te krijgen voor het laten plaatsen van een outdoor traplift.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0