Verschillende soorten trapsituaties

Een traplift kan niet zomaar op iedere trap worden geplaatst. Elke trap is anders en we delen trappen daarom ook op in de volgende 3 types: Rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten. Voor elke soort trap is een andere traplift en installatie nodig.

De rechte trap is bijvoorbeeld de meest eenvoudige trap om een traplift op te plaatsen. Het is ook meteen de meest goedkope oplossing. Een trap met één bocht levert al wat meer problemen op en is lastiger om een traplift op te installeren. Tot slot bestaan er nog trappen met meerdere bochten. Dit is het lastigste en duurste soort trap om een traplift op te plaatsen.

Hoe de trapsituaties precies in elkaar zitten leest u hieronder.

Trapliften voor een rechte trap

De eenvoudigste trap om een traplift op te plaatsen is de rechte trap. De trap beschikt niet over bochten en loopt recht naar boven. Het plaatsen van een railsysteem is een stuk eenvoudiger en vereist minder maatwerk. Bovendien is er een minder geavanceerd mechanisme nodig, aangezien de stoellift niet hoeft te draaien.

Trapliften voor een rechte trap worden te koop aangeboden vanaf ongeveer €2.700. Dit prijskaartje valt mee ten opzichte van de wat meer geavanceerdere soorten trapliften.

Trapliften voor een trap met één bocht

Deze soort trap komt vaak voor. Veel trappen beschikken over één bocht en het is zeker mogelijk om op dit type trap een passende traplift te plaatsen. De installatie is wat minder eenvoudig en moet – net als bij de rechte trap – zeker door een expert gebeuren. De installatie zal ongeveer 3-4 uur in beslag nemen.

Trapliften die geschikt zijn voor trappen met één bocht zijn te koop vanaf ongeveer €6.000. Een aanzienlijk verschil in prijs ten opzichte van een traplift die geschikt is voor een rechte trap.

Trapliften voor een trap met meerdere bochten

Tot slot kan het natuurlijk ook voorkomen dat uw trap over meerdere bochten beschikt. Dit komt niet heel vaak voor, maar is zeker mogelijk. De traplift zelf is een stuk geavanceerder en ook de installatie is een stuk lastiger om uit te voeren. Het railsysteem moet uniek worden gemaakt voor uw eigen trap. Bij een rechte trap is het vaak nog mogelijk om gebruik te maken van een ‘standaard’ railsysteem, maar in het geval van een trap met één of meerdere bochten is in bijna alle gevallen een uniek railsysteem vereist. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk nog voor extra kosten gaat zorgen.

Het is daarom ook niet heel vreemd dat de kosten voor trapliften die geschikt zijn voor trappen met meerdere bochten ook een stuk hoger liggen. Dit soort trapliften zijn beschikbaar vanaf ongeveer €8.000

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0