De restwaarde van een traplift na gebruik

Het kan zijn dat u niet langer gebruik maakt van de traplift, door bijvoorbeeld een verhuizing. De traplift verkopen is daarom een goede optie en kan u nog een mooi bedrag opleveren. Een traplift is wel een product dat vrij complex is en waar veel verschillenden soorten van zijn. De restwaarde van een traplift is voor een groot deel afhankelijk van de staat waarin de traplift verkeert. Ook is er een groot verschil tussen een echte maatwerkoplossing en een meer universeel toe te passen traplift. Bij een verregaand op maat gemaakte lift is het vaak lastiger om deze aan een nieuwe eigenaar te kunnen verkopen. Dit heeft helaas een negatieve invloed op de prijs. Wat er allemaal van invloed is op de restwaarde van een traplift vindt u hieronder.

Restwaarde afhankelijk van het type traplift en de stoel

De restwaarde van een traplift hangt voor het grootste gedeelte af van het type traplift en de leeftijd en staat van de stoel. Hoewel andere factoren uiteraard ook een (kleine) rol spelen in het bepalen van de restwaarde, zijn de bovenstaande factoren van doorslaggevend belang.

Het type traplift van is van groot belang voor het bepalen van de restwaarde. Er zijn verschillende soorten trapliften, drie om precies te zijn. Deze verschillende soorten trapliften hebben ook allemaal een verschillende nieuwprijs en uiteindelijke restwaarde. Zo is een traplift voor een rechte trap minder waard dan een traplift die geschikt is voor een trap met meerdere bochten. Hoe geavanceerder en moderner de traplift, hoe hoger de restwaarde uiteindelijk zal zijn. Daarentegen zijn trapliften voor trappen met bochten vaak op maat gemaakt, wat weer een negatieve invloed op de restwaarde kan hebben. Om een de restwaarde goed te kunnen bepalen is het goed om naar de gemiddelde prijs van een tweedehands traplift te kijken.

Voor tweedehands trapliften voor een rechte trap geldt een gemiddelde waarde van ongeveer € 1.500 – € 2.000. Gebruikte trapliften voor een trap met één bocht gaan gemiddeld voor € 3.000 – € 4.500 weg. Tot slot zijn er nog trapliften die geschikt zijn voor trappen met meerdere bochten. Dit type traplift levert op de tweedehands markt gemiddeld € 4.000 – € 6.000 op. De restwaarde is niet alleen afhankelijk van het soort traplift. Veel andere factoren spelen ook een rol in het bepalen van de restwaarde.

Andere factoren die invloed hebben op de restwaarde

Een hoop andere factoren hebben ook invloed op de restwaarde van de traplift. De belangrijkste factor is of het gaat om een maatwerk product of niet. Sommige trapliften worden compleet aangepast aan de trap en vormen samen een unieke configuratie die alleen geschikt is voor de trap waar de lift als eerste in gebruik is genomen. Dit betekent dat het lastig is om de traplift op een andere plek te installeren. De restwaarde zal hierdoor een stuk lager zijn dan bij ‘standaard’ trapliften die op verschillende trappen kunnen worden geïnstalleerd. Het railsysteem is overigens bij elke traplift uniek, deze kunt u in de meeste gevallen niet meer verkopen.

Vervolgens speelt natuurlijk ook het gebruik een grote rol. Hoe lang en hoe vaak de traplift gebruikt is heeft invloed op de restwaarde. Logischerwijs zal een traplift die minder oud is en minder gebruikt is een hogere restwaarde hebben.

De staat van de onderdelen van de traplift hebben tot slot ook een grote invloed op de restwaarde van de traplift. In het bijzonder zijn de motorunit en de stoellift zelf van groot belang. Verkeren deze in goede staat en kunnen ze zo weer gebruikt worden op een andere trap? Dan zal de restwaarde waarschijnlijk een stuk hoger zijn.

De restwaarde van uw traplift bepalen

Zoals u kunt zien is het bepalen van de restwaarde van een traplift niet erg gemakkelijk. Sommige producten hebben tweedehands nagenoeg altijd dezelfde waarde, maar bij trapliften is dit niet het geval. Hier spelen veel factoren een grote rol in het bepalen van de restwaarde.

Het is daarom goed om na te gaan wat de prijs voor vergelijkbare trapliften is. Op Marktplaats worden bijvoorbeeld veel verschillende trapliften aangeboden. U kunt filteren op de eigenschappen waar uw eigen traplift ook over beschikt (leeftijd, type, staat etc.) en kunt zo een goede restwaarde bepalen. Het is ook een optie om een specialist langs te laten komen die de restwaarde van uw traplift bepaalt.

Sommige leveranciers van trapliften werken met een vaste restwaarde. Hierin spelen de bovenstaande factoren dus eigenlijk geen rol. De restwaarde voor een bepaald type traplift is bij deze bedrijven altijd hetzelfde. Uw traplift verkopen bij één van deze bedrijven is een prima oplossing als u het lastig vindt om zelf de restwaarde van uw traplift te bepalen of uw traplift te verkopen.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0