Een traplift: huren of kopen?

Wie een traplift nodig heeft, zal in eerste instantie misschien denken dat een traplift alleen maar kan worden gekocht. Zo’n lift moet immers helemaal op maat worden gemaakt. Maar het is ook mogelijk om een lift te huren. Dat kan zo zijn voordelen hebben. Een traplift is immers een vrij kostbaar apparaat en is een investering waar niet iedereen op zit te wachten. Ook kan het zo zijn, dat de lift slechts een bepaalde periode nodig zal zijn. Misschien is hij alleen nodig omdat u een tijd moet revalideren, of bent u van plan om op termijn te gaan verhuizen naar een meer geschikte woning. Dan kan het voordeliger en verstandiger zijn om een traplift te huren.

Vast bedrag per maand

U betaalt als u een traplift huurt een vast bedrag per maand voor het gebruik en onderhoud van de traplift. Daarnaast kan het zijn dat de leverancier een eenmalige bijdrage vraagt voor het zo nodig op maat maken van de rail. De hoogte van het maandelijkse bedrag en de eenmalige bijdrage zijn afhankelijk van de situatie, de huurtermijn en van uw wensen met betrekking tot eventuele aanpassingen. Zodra de traplift niet meer nodig is kunt u de huur opzeggen en de traplift door de leverancier laten verwijderen.

Langer nodig?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de situatie verandert waardoor u de lift veel langer nodig heeft. Daardoor zou het weer voordeliger zijn om een lift te kopen in plaats van te huren. Bij de meeste leveranciers heeft u de mogelijkheid om alsnog tot de koop van de traplift over te gaan.

Alternatief

Er is nog een alternatief voor het kopen van een nieuwe traplift: er zijn ook veel leveranciers die tweedehands trapliften aanbieden. Gebruikte liften worden voordat ze worden verkocht meestal volledig gereviseerd. Ook worden ze vaak voorzien van een nieuwe accu en bekleding. Bij een tweedehands lift kan er, afhankelijk van de situatie en beschikbaarheid, worden gekozen voor een geheel nieuwe of gebruikte rail.

Alles op een rijtje

Als u de traplift slechts een bepaalde periode nodig heeft, is huren waarschijnlijk voordeliger.

• Als u de traplift slechts een bepaalde periode nodig heeft, is huren waarschijnlijk voordeliger.
• Bij huren betaalt u meestal een eenmalige bijdrage van ongeveer 40% van de normale aanschafprijs vanwege het op maat maken van de rail en het plaatsen van de lift.
• Op nieuwe liften zit een garantietermijn van twee jaar. Bij gebruikte liften bedraagt deze één jaar
• De kosten van onderhoud zijn in de huurprijs inbegrepen en u hoeft zich niet druk te maken over de garantie.
• Als u een lift aanschaft, is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan betaalt u geen extra kosten voor de controlebeurten en eventuele onderdelen.
• De leverancier kan voor u uitrekenen wat in uw geval de meest voordelige keuze is.

Gerelateerde posts

Soorten trapliften

De wens om steeds langer thuis te blijven wonen stelt senioren vaak voor een dilemma. Senioren zijn tegenwoordig dan wel fitter en actiever dan ooit

Lees meer
Hoe overtuig ik mijn ouders een traplift aan te schaffen
Help, mijn ouders willen nog geen traplift!

De wens om steeds langer thuis te blijven wonen stelt senioren vaak voor een dilemma. Senioren zijn tegenwoordig dan wel fitter en actiever dan ooit

Lees meer