Een traplift vergoeding door middel van een Persoonsgebonden Budget

Niet iedereen kan zomaar het aankoopbedrag van een traplift zelf betalen. In de meeste gevallen komt er nog een op maat gemaakt railsysteem bij en ook deze kosten moeten natuurlijk worden betaald.

Voor iedereen die absoluut een traplift nodig heeft, maar zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt, is er de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een vergoeding in het kader van de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’. Deze wet maakt het voor ouderen en mensen met een beperking mogelijk om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Het laten installeren van een traplift is ook een mogelijkheid om mensen langer te laten genieten van hun eigen huis en maakt dus onderdeel uit van de WMO.

Wie in aanmerking komt voor de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ krijgt één van de volgende twee vergoedingen aangewezen: Een vergoeding in Natura of een Persoonsgebonden Budget. Een vergoeding in Natura betekent dat de gemeente zelf op zoek gaat naar een passende traplift voor in uw huis. Met een Persoonsgebonden Budget mag u zelf op zoek naar geschikte traplift. Op deze pagina gaan wij dieper in op het vergoeden van een traplift door middel van een Persoonsgebonden Budget.

Persoonsgebonden Budget of vergoeding in Natura

Het Persoonsgebonden Budget is uiteraard de meest ideale oplossing. U kunt zelf met een mooi budget op zoek naar een passende traplift voor in uw huis. Er is nog een kleine bijdrage vereist vanaf uw kant, maar het grootste gedeelte zal door de gemeente worden betaald.

Helaas is het Persoonsgebonden Budget ook meteen de lastigste vergoeding om te verkrijgen als u gebruik maakt van de WMO. In veel gevallen zal uw gemeente namelijk kiezen voor een vergoeding in Natura (gemeente gaat op zoek naar een traplift). Een vergoeding voor een traplift in de vorm van een Persoonsgebonden Budget komt niet zo vaak voor. Of u er wel voor in aanmerking komt leest u hieronder.

In aanmerking komen voor een Persoonsgebonden Budget

Ten eerste is er een verklaring van een dokter vereist om überhaupt gebruik te maken van de ‘WMO’. In deze verklaring moet duidelijk staan dat traplopen voor u niet langer meer een optie is en ernstige problemen met zich meebrengt. Vervolgens moet u met goede argumenten komen waarom een vergoeding in Natura niet de juiste oplossing is. Ook is een groot gedeelte afhankelijk van uw leefsituatie, inkomen en eventueel spaargeld. Houd er rekening mee dat dit allemaal meespeelt.

Het toewijzen van een Persoonsgebonden Budget neemt tegenwoordig nog steeds veel tijd in beslag. De procedure en betaling kunnen even op zich laten wachten, dit is ook zeker iets waar u van tevoren rekening mee kunt houden.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.nl

tick
Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0