Traplift prijzen

Het bepalen van de prijs van een traplift is niet iets dat erg eenvoudig kan worden gedaan. Een traplift is een maatwerkproduct en wordt dus volledig aangepast aan uw wensen en eisen. Daarnaast is de vorm van uw trap bepalend voor de prijs van uw traplift. Het is daarom ook niet heel vreemd dat de prijzen voor een traplift vaak erg uiteenlopen.

Prijzen trapliften vergelijken

De prijs van een traplift blijft voor een groot deel afhankelijk van uw eigen situatie en eisen. Over het algemeen kunt u aannemen: Hoe meer maatwerk er nodig is, hoe duurder de traplift. Als uw trap bijvoorbeeld 2 bochten heeft, is de traplift duurder dan een traplift voor een rechte trap. Als laatste zit er een prijsverschil in nieuwe- en gebruikte trapliften. Onderstaand vindt u een prijsindicatie voor de verschillende soorten trapliften, gesplitst in prijzen voor nieuwe- en gebruikte trapliften.

Prijzen trapliften vergelijken

Traplift prijsindicatie

Nieuwe trapliften zijn logischerwijs duurder dan gebruikte trapliften. Maar het grote voordeel hiervan is dat de rail van de lift speciaal voor uw trap gemaakt wordt. Daarnaast kan het een fijn gevoel geven als alles nieuw is. In de onderstaande tabel vindt u een prijsindicatie van een nieuwe traplift.

Type trapVanafMax
Rechte trap€2.500€3.500
1 Bocht€4.000€5.500
2 Bochten€4.500€6.500
2 Verdiepingen€9.000€12.000

Tweedehands traplift prijzen

De aanschafprijs van een traplift houdt u het liefste zo laag mogelijk. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de prijs te drukken. Zo is er de optie voor een tweedehands traplift. Dit scheelt vaak aanzienlijk in de kosten. Ook bij gebruikte trapliften is er een prijsverschil in het aantal bochten dat uw trap heeft. Zoals u kunt lezen in de tabel, is een tweedehands traplift kopen qua aanschafprijs een stuk voordeliger. Bij een traplift voor een rechte trap bespaart u al snel €1.000. Bij trapliften voor een trap met één of meerdere bochten is het voordeel in de meeste gevallen € 1.500.

Type trapVanafMax
Rechte trap€1.500€2.400
1 Bocht€2.500€4.500
2 Bochten€2.700€5.000
2 Verdiepingen€7.500€9.500

Vergelijk alle traplift mogelijkheden bij verschillende leveranciers en vind de beste traplift voor de laagste prijs

Vergelijk alle traplift mogelijkheden bij verschillende leveranciers en vind de beste traplift voor de laagste prijs

Verschillende traplift opties

Hierboven hebben we een overzicht gegeven van de gemiddelde prijs van een traplift. Deze prijzen zijn gebaseerd op trapliften zonder extra opties. U kunt uw traplift namelijk ook voorzien van allerlei extra opties om het comfort en gemak te verhogen.

Parkeerbocht onder

Parkeerbocht
Als u weinig ruimte bovenaan of onderaan de trap heeft, kunt u ervoor kiezen om een 90- of zelfs een 180 graden parkeerbocht te nemen. De traplift stopt dan niet direct aan het einde van de trap maar loopt nog even door. U parkeert de stoel dan naast of achter de trap. Hoe meer parkeerbochten u heeft, hoe hoger de prijs van de traplift zal zijn.

Automatisch draaibare zitting
De stoel van de traplift kan draaien. Dit gebruikt u als u bovenaan de trap aankomt. U draait de stoel dan weg van het trapgat. Zo stapt u een stuk veiliger af dan wanneer de traplift boven de laatste tree zou stoppen. Bij de meeste trapliften moet u dit handmatig doen, met bijvoorbeeld een hendel. Bij sommige trapliften is het ook mogelijk om de stoel automatisch te laten draaien. Dit verhoogt het bedieningsgemak van de traplift en is een stuk veiliger. De meerkosten van een automatisch draaibare zitting liggen tussen de €250 en €400.

Automatisch opklapbare voetenplank
Indien u de traplift niet gebruikt, kunt u de traplift volledig opklappen. Hiermee valt de traplift minder op en is het voor overige trapgebruikers makkelijker om de trap te belopen. Er zijn twee opklapbare gedeeltes van de traplift. Zo kunt u het zitvlak naar boven klappen en de voetenplank van de traplift inklappen. Meestal moet u dit doen met een hendel die onder het zitvlak zit. Maar als u een automatisch opklapbare voetenplank heeft, gaat dit een stuk soepeler. U hoeft dan alleen nog maar op de knop te drukken die op de armsteunen gemonteerd zit. Dit is extra fijn voor gebruikers die moeilijk kunnen bukken. De kosten hiervan liggen tussen €250 en €400. Bij sommige leveranciers krijgt u een korting als u voor zowel een automatisch draaibare zitting als automatisch opklapbare voetenplank kiest.

Bediening automatische opklapbare voetenplank

Welk type rail past bij mij?
Er zijn trapliften met een enkele rail en liften met een dubbele rail. Doorgaans zijn trapliften met een enkele rail prijziger dan trapliften met een dubbele rail. Wel is het zo dat een dubbele rail meer opvalt op uw trap. Als u een traplift aan de binnenbocht wenst, is het vaak niet mogelijk om een lift met dubbele rail te kiezen. Naast het verschil in het aantal buizen is er ook een verschil in de dikte van de buizen. Het is daarom niet alleen belangrijk om op prijs te vergelijken maar ook te kijken welk type railsysteem bij u past. Zo kunt u de beste traplift kiezen die past bij uw wensen en budget.

Toch liever huren?

Naast het kopen van een traplift heeft u ook de mogelijkheid om een traplift te huren. Dit is vooral een ideale oplossing voor mensen die graag minder lang gebruik wil maken van de traplift. Als u over een jaar verhuist naar een gelijkvloerse woning, is een het aanschaffen van een traplift een behoorlijke investering. Voor dit soort gevallen is het huren van een traplift een voordelig alternatief.

De meeste bedrijven bieden huurcontracten van minimaal 12 maanden aan. Er zijn ook bedrijven die trapliften voor een korte periode verhuren: vanaf een maand. De huurprijs is ook hier weer afhankelijk van het soort traplift dat u wilt huren. De huurprijs voor een rechte trap ligt rond de €100 per maand. Voor een trap met één of meerdere bochten is de huurprijs ongeveer €150 per maand.
Houd – net als bij het kopen van een tweedehands traplift voor een trap met één of meerdere bochten – ook rekening met de aanschaf van een railsysteem. Het railsysteem is bij elke trap uniek en moet in de meeste gevallen nog zelf worden aangeschaft. De kosten voor een railsysteem liggen al snel op de €1.000 – € 2500.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Waarom trapliftenvergelijken.nl?

Vergelijk in één keer verschillende traplift leveranciers

Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst

Onze klanten beoordelen ons met een 8.0

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de gratis brochure aan!

  • Meer informatie over trapliften ontvangen?
  • Ontvang verschillende brochures met één aanvraag.
  • Vergelijk de modellen en maak uw keuze!

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.