Een traplift kopen, hoe gaat dat nu?

Een traplift is dé oplossing voor mensen die minder goed ter been zijn maar toch zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Heel veel mensen hebben dankzij de aanschaf van een traplift hun mobiliteit verbeterd en zo nieuwe mogelijkheden gecreëerd om zelfstandig te blijven functioneren. Als ook u overweegt om een traplift te kopen, dan is het goed om enigszins te weten hoe dat in zijn werk gaat.

Trapsituatie

Iets wat u zelf al heel goed in kunt schatten is of u een traplift voor een gebogen of een rechte trap heeft. De vorm van de trap wijst dat immers vanzelf uit. Als het om een gebogen trap gaat, is het voor u als consument lastig om te bepalen of de traplift het beste langs de binnenbocht of buitenbocht van de trap moet komen. Dat is geen enkel probleem, want dat is iets wat de leverancier van de trapliften natuurlijk prima voor u kan bepalen. U hoeft alleen maar contact op te nemen met de adviseur, welke op afspraak bij u langskomt om te bepalen welke traplift het beste bij uw trapsituatie past. Hij kan u de voor- en nadelen van de diverse systemen uitleggen en als u wilt ook direct een offerte voor u maken.

En nieuwe of gebruikte traplift, of toch maar een traplift huren?

Op dat moment wordt u ook voor de keus gesteld: wordt het ‘gewoon’ een nieuwe traplift, of wilt u toch liever een tweedehands traplift kopen? Ook kunt u kijken of het voordeliger is om een traplift te huren. Dat laatste kan heel aantrekkelijk zijn als u voorziet dat de traplift maar tijdelijk nodig zal zijn, bijvoorbeeld als u thuis moet revalideren na een ziekenhuisopname. U hoeft bij een tweedehands traplift overigens niet meteen aan een “oud beestje” te denken, de gebruikte trapliften van de meeste gerenommeerde leveranciers zijn namelijk van uitstekende kwaliteit. Bovendien worden veel essentiële onderdelen vóór aflevering preventief vervangen of gereviseerd. Ook worden de liften vaak met een nieuwe zitting voor de stoel geleverd zodat ze er weer nagenoeg als nieuw uitzien.

Opmeten van uw trap

Bijna alle trapliften worden op maat gemaakt voor uw trap. De adviseur zal daarom uw trap exact opmeten. Daarna is het de beurt aan de fabriek om aan de hand van de door de adviseur opgegeven informatie een goed passende rail voor uw traplift te ontwerpen. Dat gebeurt met behulp van de modernste software en productietechnieken. Dankzij deze technieken kan ook een traplift die geheel voor u op maat is gemaakt, binnen een paar weken gereed zijn.

De montage bij u thuis

Zodra de lift en de rail gereed zijn, wordt er contact met u opgenomen voor de installatie van de traplift. De montage van een traplift duurt gemiddeld slechts een paar uur. Over het algemeen hoeft er niet in de muren te worden geboord. De steunen van de traplift worden namelijk netjes op de trap vastgeschroefd. Aansluitend krijgt u van de monteurs ook een uitgebreide uitleg over de werking van de traplift.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw traplift ook op termijn nog goed en veilig zijn werk blijft doen, is vakkundig onderhoud onontbeerlijk. Daarom raden wij aan om de traplift regelmatig te laten onderhouden. In veel gevallen is het verstandig om daarvoor een onderhoudscontract af te sluiten. Sommige leveranciers stellen dit soms ook als een vereiste in verband met de (verlengde) garantietermijn.

Gerelateerde posts

Soorten trapliften

De wens om steeds langer thuis te blijven wonen stelt senioren vaak voor een dilemma. Senioren zijn tegenwoordig dan wel fitter en actiever dan ooit

Lees meer
Hoe overtuig ik mijn ouders een traplift aan te schaffen
Help, mijn ouders willen nog geen traplift!

De wens om steeds langer thuis te blijven wonen stelt senioren vaak voor een dilemma. Senioren zijn tegenwoordig dan wel fitter en actiever dan ooit

Lees meer